Octombrie: Același cenaclu, o altfel de întâlnire

 

Același cenaclu, o altfel de întâlnire

            Ziua de 25 octombrie va rămâne drept una cu o încărcătură și o importanță deosebită pentru membrii și iubitorii Cenaclului „ProLITERA” din cadrul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Dacă, de obicei, ședințele lunare se desfășurau într-un cadru restrâns, întâlnirea din luna octombrie a fost una deschisă, bucurându-se de prezența unui public numeros: elevi de la Liceul Tehnologic ”Ion Mincu”, însoțiți de domnul profesor Pavel Toma și de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, însoțiți de doamna profesoară Ramona Costin.

Evenimentul a stat sub semnul a două momente speciale: lansarea revistei „ProLITERA”, în paginile căreia sunt cuprinse creații ale membrilor activi ai cenaclului, cu ilustrații realizate de doamna profesoară Ramona Costin, și lansarea primului volum de poezii al domnului Petru Grădinaru, carte care vine să ne întărească bucuria de a vedea rodul frecventării cenaclului nostru. De asemenea, s-a scos în evidență importanța participării membrilor cenaclului, cât și a elevilor prezenți, la concursurile pe teme literare.

Totul s-a petrecut într-o atmosferă prietenească și plină de emoție și, cu siguranță, cu toții am plecat de acolo mai bogați sufletește. Elevii prezenți au ascultat cu viu interes sfaturile domnului Gelu Voicu Bichineț, directorul bibliotecii, care le-a vorbit despre cenaclu, despre cât de nobil este să ai curajul să scrii, despre viață… Epigramele lui Vlad Poiană, jandarmul-poet, au creat bună dispoziție, iar versurile emoționante ale tinerei Alexandra Ciurușniuc, despre dorul de bunicul plecat din această lume, ne-au stârnit lacrimi… De asemenea, au avut intervenții membrii cenaclului: Denisa Ciobanu, Roxana Apostol, Petru Grădinaru, Ramona Afloroaei, Ciprian Ursan și secretarul cenaclului, bibliotecar Alina Tanasă, care a făcut o scurtă prezentare a cărții ”Pustiul vieții”, apărută recent sub semnătura domnului Petru Grădinaru și lansată într-un cadru atipic – la Penitenciarul Vaslui. Prezent a fost și jurnalistul Romeo Crețu, membru activ și talentat, care a propus susținerea ședințelor la două săptămâni.

Prof. Pavel Toma, președintele cenaclului și amfitrionul întâlnirii, cel care, cu răbdare și blândețe, călăuzește pașii iubitorilor de slove pe calea scrisului, a făcut o trecere în revistă a premiilor câștigate în decursul vremii de colegii din cenaclu.

Același cenaclu, o altfel de întâlnire. 25 octombrie 2018, o zi care și-a pus amprenta pentru totdeauna în sufletele noastre.

Oricine dorește să ni se alăture, fie ca scriitor, fie doar ca spectator, ne găsește în ultima zi de joi a fiecărei luni, de la ora 17,00, la sala de activități de la parterul Bibliotecii Județene Vaslui.

        

Leave us a Message